Meteen naar de inhoud

Compenseer jouw CO2-voetafdruk

Je hebt als deelnemer van de Climate Classic reeds je eigen ecologische voetafdruk berekend en een klimaatbelofte gedaan? Gefeliciteerd! We geven je nu de mogelijkheid om jouw (historische) CO2 voetafdruk te compenseren. Want totdat we binnen de grenzen van de aarde leven, is dit het minste wat we kunnen doen.

We hebben hiervoor drie doelen geselecteerd die naast CO2 impact ook extra voordelen realiseren: 

  • Fair Climate Fund: voorkomt CO2 uitstoot en helpt lokale bevolking in India door schoner te koken
  • Trees for All plant bomen voor de opname en vastlegging van CO2, een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. De aangeplante bomen nemen CO2 op over een periode van 30 jaar
  • Sinkit & Dutch Carboneers: verwijdert CO2 uit de atmosfeer en legt deze voorgoed vast. Vastlegging is 100% bij de start en na 100 jaar zit nog steeds 87,5% van de vastgelegde koolstof in de grond.
 

Alle drie dragen ze op hun eigen manier bij aan minder CO2 in onze atmosfeer. Kies welke het beste bij je past!

Tot nu toe al

0
ton CO2 gecompenseerd

Fair Climate Fund

Voorkom CO2 uitstoot door lokale bevolking in India schoon te laten koken.

€ 19 per ton CO2

FairClimateFund, een sociale onderneming, toont sinds 2009 aan dat de CO₂-markt op een eerlijke en effectieve manier ten goede kan komen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

Met dit biogas-project krijgen huishoudens op het platteland van India toegang tot een 100% duurzame en schone manier van koken. Koken op biogas is beter voor de gezondheid, het klimaat en milieu én bespaart huishoudens tijd en geld.

Meer info over biogas in India

Trees for All

Plant bomen in Bolivia & zorg voor extra biodiversiteit. Het duurt 30 jaar voordat jouw uitstoot is gecompenseerd.

€ 18,50 per ton CO2

Trees for All zet zich als erkend goed doel al bijna 25 jaar in voor een bosrijke wereld. Trees for All plant bomen in Nederland en in het buitenland, voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

In dit project worden bomen geplant in het Arbolivia project in Bolivia. Trees for All plant hier sinds 2008 inheemse boomsoorten. Het project helpt boeren om hun land duurzaam en klimaatvriendelijk te gebruiken. Over de levensduur van 30 jaar, wordt de CO2 vastgelegd. Ruim 1.100 boeren hebben zich inmiddels bij het project aangesloten.

Meer info over bomen in Bolivia

Sinkit

Verwijder CO2 uitstoot uit de atmosfeer en legt deze voorgoed vast

€ 135 per ton CO2

Sinkit is een coöperatie die Carbon Removal projecten ontwikkelt. Eén van de routes is het pyrolyseren van overtollige biomassa. De hierbij geproduceerde biochar heeft bodem-verbeterende eigenschappen en eenmaal terug in de aarde wordt de koolstof voor minimaal 100 jaar vastgehouden.  

Het project in India is door Dutch Carboneers gerealiseerd. Het voorkomt verbranding van rijstbamboe, verhoogt het inkomen van boeren en verbetert de grondkwaliteit. Naast Carbon Removal dus nog 3x winst!

Meer info over biochar in India

Compenseer hier jouw CO2-voetafdruk

Stap 1 van 3

Zoals berekend bij je aanmelding voor de Climate Classic of doen van je klimaatbelofte. Als iedereen op de wereld zou leven als de Nederlanders hebben we 3.6 aardes nodig (Bron: Global Footprint Network).
Dit veld wordt automatisch berekend (1 aarde staat gelijk aan 3,7 ton CO2) en hoef je niet zelf aan te passen.