Meteen naar de inhoud

Deelnemersinformatie Climate Classic

Weerbericht 19 juni


Bron: KNMI

Het lijkt maandag een warme dag te worden. Neem twee bidons mee en drink er minimaal één (0,5L) per uur leeg! We zullen als de weersverwachting zo blijft zorgen dat er ook wat meer zoute etenswaren op de laatste verzorgingsposten aanwezig zijn. Op de website van drinkwaterkaart.nl kun je meer informatie vinden over gratis watertappunten. Deze zijn langs de route te vinden in Loon op Zand, Vreeswijk, Den Dolder, Spakenburg, Strand Nulde, Mullegen, Diever en Veenhuizen. Exace locaties vind je op de hierboven genoemde website.

Klimaatbelofte

Bij je inschrijving heb je je klimaatbelofte gemaakt. Heel mooi! Heb je gezien de recente weersextremen (droogte in NL / bosbranden Canada / overstromingen Italië) het idee dat je klimaatbelofte toch wat lafjes was? Doe er nog een schepje bovenop en pas hem aan. En breng je belofte vooral ook onder de aandacht bij vrienden en bekenden en laat hen je supporten door een eigen klimaatbelofte te doen via deze link!

Kleding

Klimaatverandering kunnen we alleen samen aanpakken. Om dit uit te stralen, fietsen we allemaal in het Climate Stripes shirt. Het shirt is je bewijs van deelname, en zonder C4C shirt heb je helaas geen toegang tot de verzorgingsposten.

Mocht je een ticket met shirt hebben besteld, dan is deze informatie voor jou bestemd:
De meeste bedrijventeams die kleding hebben besteld, krijgen dit opgestuurd en zullen dat al in veel gevallen hebben ontvangen. Heb je als coördinator van een bedrijventeam geen bericht hierover van ons ontvangen, dan is de onderstaande informatie van toepassing.

Kleding kan worden opgehaald op de volgende momenten:

  • Op vrijdag 16 juni tussen 09:00 – 17:00 uur bij Central Events, Europalaan 2, Utrecht
  • Alleen voor starters in Breda: Op zondagavond bij Hotel Princeville Van der Valk in Breda tussen 17:00 – 18:00 uur
  • Op maandagochtend bij de startlocatie. In Breda vanaf 4:30 en De Bilt vanaf 7:00 uur


Als je een ticket met shirt hebt heb je hiervoor ook tickets/vouchers ontvangen die we controleren bij het ophalen van de kleding. Ophalen voor anderen kan ook als je hun tickets/vouchers hiervoor hebt.

Bij de start in de ochtend zullen de marktkramen opgedeeld zijn per maat. De maten die hier worden aangegeven is de maat van het wielershirt, ga dus alsjeblieft in de goede rij staan. Heb je ook een wielerbroek en/of sokken bijbesteld? Ook deze kan je afhalen in de rij waar je je shirt afhaalt.

Bagageservice

Je kunt bij de start in Breda en De Bilt een (kleine) tas afgeven die wij voor je naar de eindbestemming vervoeren. Je ontvangt hiervoor een polsbandje. Zorg dat je tas voorzien is van een duidelijke bagagelabel met je naam en adres erop.

Pendelbus

De fietsbussen worden bij gerenommeerde Nederlandse partijen ingehuurd en zij gaan zo zorgvuldig mogelijk met je fiets om. Toch is het vervoer op eigen risico omdat het vervoeren van fietsen nooit helemaal zonder risico is.

Opstap- en uitstapplaats Utrecht/De Bilt: bij P&R Utrecht Science Park, opstappen aan de Uppsalalaan.
Uitstapplaats Breda: Waterschap Brabantse Delta
Opstapplaats Groningen: Waterschap Noorderzijlvest

Pendeldienst ’s ochtends van Utrecht/De Bilt – startlocatie Breda
Er vertrekt ’s ochtends vroeg een fietsbus vanuit Utrecht (P+R Utrecht Science Park), opstapplaats Uppsalalan naar Breda om 07.00 uur. Zorg dat je er uiterlijk om 06.30 uur bent omdat het inladen van de fietsen veel tijd in beslag neemt.

Pendeldienst ’s middags van Utrecht – Breda
Daarnaast vertrekt na afloop van de 125 km route om 15.00 uur nog een fietsbus weer terug naar Breda.

Pendeldienst ’s avonds van Groningen – Utrecht – Breda
Er vertrekken diverse fietsbussen vanuit Groningen naar Utrecht en Breda. De bussen vertrekken zodra de bus vol zit. Houd dus rekening met wat wachttijd. De eerste bus vertrekt om 19:00 uur en de laatste om 22:00 uur.

Werkzaamheden aan het spoor

Er rijden op maandag 19 juni geen treinen tussen Assen – Meppel. Plan je terugreis vanuit Groningen via Leeuwarden of vraag naar de mogelijkheden voor een pendelbus via classic@cycling4climate.nl. Houd rekening met extra reistijd. 

Technische assistentie & pechservice

We gaan ervan uit dat niet alleen jij maar ook je fiets in optima forma verkeert. Mocht er toch malheur optreden dan is er op de startlocaties en verzorgingsposten technische assistentie aanwezig die zal proberen het euvel te verhelpen. Hierbij geldt: de service is gratis maar evt nieuwe materialen dienen betaald te worden. Mocht je onderweg pech hebben of niet verder kunnen, bel dan 030-877 4491. We halen je dan samen met je fiets op en brengen je in principe naar de volgende verzorgingspost om je fiets te repareren. Gezien de flinke afstanden kan het even duren voordat je wordt opgepikt.

Noodnummer & EHBO

Hopelijk heb je het noodnummer niet nodig, maar noteer hem voor de zekerheid: 030-877 4491. Heb je dringend medische hulp nodig tijdens de tocht? Bel dan 112.

Er is medische assistentie aanwezig in Breda, De Bilt en Groningen. Op alle verzorgingsposten is verder een EHBO-trommel aanwezig.

 

Startlocatie- en programma Breda

Start je in Breda (375 km en 125 km route), dan kun je zondagavond 18 juni tussen 17:00 – 18:00 uur je kleding ophalen in het Van der Valk Hotel Princeville, Princenhagenlaan 5 in Breda. Ook op maandagochtend vanaf 4:30 kun je je kleding ophalen op de startlocatie bij het Waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda.

Programma start in Breda

Dag / tijdLocatie/ onderdeel
ZondagVan der Valk Hotel Princeville
17:00 – 18:00 uurUitgifte kleding
18:00 uurWelkomstwoord door Cycling 4 Climate
18:30 – 20:00 uurVegan dinerbuffet (mits vooraf besteld in Atleta)
MaandagWaterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda
4:00 uurGasten in Hotel Mastbosch en Van der Valk: Ontbijt open (in hotel)
4:30 uurOpening informatiebalie & uitgifte kleding
Koffie/ thee aanwezig
5:30 – 6:30 uurStart van de 375 km route. Houd je aan je gekozen starttijd.*
7:30 7:00 – 8:45 (verruimd ivm warme weer)Start van de 125 km route. Houd je aan je gekozen starttijd.*

*De starttijden van bedrijfsteams zijn gecommuniceerd naar de hoofdboeker. Voor de individuele deelnemer is de gekozen starttijd terug te vinden in het dashboard van Atleta.

Startlocatie- en programma De Bilt

Hier start je voor de 250 km. Je kunt op vrijdag 16 juni tussen 09.00 – 17.00 uur je kleding ophalen bij Central Events (Europalaan 2 in Utrecht). Ook op maandagochtend vanaf 7:00 uur kun je je kleding ophalen op de startlocatie bij het KNMI, Utrechtseweg 297 De Bilt.

Programma start in De Bilt
Locatie: KNMI terrein, Utrechtseweg 297, De Bilt

TijdOnderdeel
7:00 uurOpening informatiebalie & uitgifte kleding
Koffie/ thee aanwezig
8:00 – 9:15 uurStart van de 250 km route. Houd je aan je gekozen starttijd.*

*De starttijden van bedrijfsteams zijn gecommuniceerd naar de hoofdboeker. Voor de individuele deelnemer is de gekozen starttijd terug te vinden in het dashboard van Atleta.

Houd je ticket bij de hand

In je persoonlijke dashboard vind je de QR-code, deze dien je bij de start te laten scannen. In je persoonlijke dashboard kom je via de registratiemail, deze vind je terug door in je mail te zoeken naar noreply@atleta.cc. Samen met je klimaatbelofte & je shirt is dit jouw officiële bewijs voor deelname aan de Climate Classic 2023.

Parkeren

Kom uiteraard zoveel mogelijk met de fiets. Kom je met de auto? Dan kun je op de volgende locaties makkelijk parkeren:

Breda: Parkeerplaats Mastbosch bij Hotel Mastbosch, ruim 1 km van de start en er is beperkt plaats op de parkeerplaats van Restaurant Bouvigne Paradijs (Bouvignelaan 3). Op het parkeerterrein van het waterschap zelf is geen parkeermogelijkheid beschikbaar.

De Bilt: bij het KNMI is geen enkele parkeerplaats beschikbaar. Parkeren kan uitsluitend in de P&R Utrecht Science Park, kruising Universiteitsweg, afrit 28 Utrecht Science Park. Let op inrijhoogte 2 meter en 10 cm (dit ivm fietsen op het dak en bestelbussen). Een dagkaart kost € 6,-.

Finishlocatie

Afhankelijk van de afstand die je gaat fietsen op maandag 19 juni, zul je in De Bilt of Groningen finishen. De finish in De Bilt is gelijk aan de startlocatie, oftewel: het KNMI. Finishen kan in de Bilt uiterlijk tot 14:30 uur.

De finish van de 250 en 375 km is bij het Waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1, Groningen. Word je hier opgehaald? Laat vrienden en familie dan parkeren bij sportcentrum Kardinge/P&R Kardinge, Kardingerplein 1, Groningen. Finishen kan in Groningen uiterlijk tot 22:00 uur.

Douchegelegenheid

In de praktijk blijkt dat er weinig fietsers zijn die op locatie douchen. Daarom zijn er geen douchefaciliteiten beschikbaar in De Bilt. In Groningen zijn er een paar douchecabines aanwezig.

Zonnebrandcrème

Smeer je goed in voor aanvang van de tocht en herhaal dat een aantal keren gedurende de tocht. In tegenstelling tot vorig jaar zal er geen zonnebrandcrème aanwezig zijn op de verzorgingsposten. Neem zelf een handzaam tubetje mee.

Download de route

De routes worden niet uitgepijld, dus het is belangrijk dat je (of iemand met wie je fietst) in het bezit bent van een fietscomputer of navigatie app. Download het routebestand via onderstaande links. Wij raden een TCX of GPX (track) aan, maar iedere fietscomputer is anders. Check daarom eerst even welk bestandstype het beste werkt op die van jou!

Heb je niet iets dergelijks voorhanden: download dan een navigatie app op je telefoon. Er zijn veel aanbieders. Een gratis aanbieder is bv Bikegpx. Vergeet dan niet om een powerbank oid mee te nemen omdat je telefoon vaak snel leeg loopt. Er zijn onderweg geen collectieve oplaadvoorzieningen aanwezig.

Vaak blijkt dat routes op het laatste moment nog kunnen wijzigen: download daarom de route niet eerder dan vrijdag 16 juni 18.00 uur.

De routes:

375 km route: https://ridewithgps.com/routes/36331352 – Download GPX bestand hier.
250 km route: https://ridewithgps.com/routes/41804965 – Download GPX bestand hier.
125 km route: https://ridewithgps.com/routes/38855713 – Download GPX bestand hier.

Overnacht je in Breda in Hotel Mastbosch of Van der Valk Princeville? Of parkeer je hier je auto?  Hier de routes van deze hotels naar de startlocatie:
Route Hotel Mastbosch – Start: https://ridewithgps.com/routes/42021574
Route Van der Valk Princeville – Start: https://ridewithgps.com/routes/43233163

Parkeer je op de P+R Utrecht Science Park. Hieronder de route naar het KNMI terrein:
Route P+R USP – KNMI: https://ridewithgps.com/routes/43233195

Verzorgingsposten onderweg

Onderweg kun je bij verzorgingsposten Powerbar sportdrank, water en eten/snacks krijgen. Zie voor een overzicht de tabel hieronder. Op de krentenbollen, mueslirepen en ontbijtkoek na is alles vegan. Technische assistentie en toiletten zijn aanwezig. Een EHBO-kit is ook aanwezig.

Bekijk hieronder de openingstijden van de verzorgingsposten.

VerzorgingspostOpeningstijdenAanbod
Start Breda05:00 – 09:00Koffie/ thee
Post 1 Den Bosch07:00 – 11:30Sportdrank, krentenbollen, mueslirepen, bananen, sinaasappels
Post 2 De Bilt07:30 – 14:30Sportdrank, koffie/ thee, krentenbollen, mueslibollen, ontbijtkoek, bananen, taart
Post 3 Ermelo09:15 – 13:30Sportdrank,
Vegan lunch
Post 4 Zwolle11:00 – 17:30Sportdrank, krentenbollen, mueslibollen, ontbijtkoeken, bananen sinaasappels, zoute snacks
Post 5 Appelscha13:30 – 20:30Sportdrank, krentenbollen, mueslibollen, ontbijtkoeken, bananen sinaasappels, cola en zoute snacks
Finish Groningen16:00 – 22:00Vegan pasta

Adresgegevens

Breda : Waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda
Den Bosch: Engelerpark 2, 10 ‘s-Hertogenbosch
De Bilt: KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt (let op: Parkeren bij het KNMI is niet mogelijk. Parkeren kan bij: P+R Utrecht Science Park, Universiteitsweg, 3584 CT Utrecht)
Ermelo: Beach Telstar Palmbosweg 36, 3853 LB Ermelo
Zwolle: Unive Hoofdkantoor, Hanzeplein 1, Zwolle
Appelscha: Boscamping Appelscha, Oude Willem 3, Appelscha
Groningen: Waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1, Groningen

Houd voor locatie De Bilt en Ermelo rekening met betaald parkeren voor auto’s. Bij de finishlocatie in Groningen kun je gratis parkeren op de P+R Kardinge.

Inzamelactie oude wielerkleding

Mocht je oude wielershirts hebben die je niet meer gebruikt met minimaal 85% polyester: breng ze dan mee naar de start in Breda of De Bilt. Onze kledingpartner Velor wil graag oude wielershirts recyclen. Er staat een box klaar waar je je shirts in kunt deponeren.

Fotografie & video

Tijdens de Climate Classic worden er foto’s en videobeelden gemaakt door verschillende fotografen en een cameraploeg. Deze beelden kunnen na het evenement worden gebruikt op de social media kanalen, website en in de mailings van Cycling 4 Climate.

Veiligheid onderweg

We fietsen op maandag voor het klimaat, over de openbare weg. Wees een dame/heer in het verkeer, houd je aan de verkeersregels, geef tegenliggers de ruimte, bel op tijd als je erlangs wil en wacht bij rood. Natuurlijk heb je een helm op en we adviseren ten zeerste om niet met groepen groter dan 10 personen te fietsen.

Het is geen wedstrijd: op Strava is de afstand al indrukwekkend genoeg. De dag is voor ons echt geslaagd als er geen ongelukken of valpartijen zijn: dus let op, want ook jou hebben we nodig in de strijd tegen klimaatverandering!

 

Vragen?

Is iets je nog niet duidelijk? Stuur dan even een mailtje naar classic@cycling4climate.nl of bel: 030 877 4491