Meteen naar de inhoud

Inschrijven Climate Classic 2023

De inschrijvingen voor de Climate Classic 2023 zijn gesloten.

Op maandag 19 juni is het zover: de vierde editie van de Climate Classic.  Een tocht van 375 km langs de toekomstige kustlijn die, als klimaatverandering in dit tempo doorzet, al eind van deze eeuw werkelijkheid kan zijn.

Is 375 km net teveel van het goede? Dan kun je ook kiezen voor de 125 km versie (Breda – De Bilt), of de 250 km versie (De Bilt – Groningen).

Het wordt het een race tegen de klok om voor het donker binnen te zijn in Groningen. Afhankelijk van de snelheid zul je tussen de 13 en 16 uur op de fiets zitten. Deze afstand vraagt om een gedegen voorbereiding en zeer goede conditie. Onderweg zorgen we voor voldoende eet- en rustplekken. Maar niet te lang want: “Time Is Our Only Challenge”.

Ben je ingeschreven dan zijn wijzigingen in je inschrijving nu niet meer mogelijk. Mocht je nog vragen hebben, mail ons dan op classic@cycling4climate.nl.

Let op: Tijdens je inschrijving vragen we het volgende aan je:
1. Wat was de CO2 concentratie in de lucht in jouw geboortejaar? Check deze hier.
2. Wat is jouw (verborgen) impact op het klimaat? Dit bepaal je op de website van Mijn Verborgen Impact.
3. Wat is jouw Klimaatbelofte? Wat ga jij doen om je eigen impact, en/of die van vrienden en familie te verkleinen. Bekijk hier voorbeelden.

Op 19 juni vindt ook de Belgische editie van de Climate Classic plaats: de Klimaatklassieker. Er zijn nog plekken beschikbaar. Klik op de button voor meer informatie over de tocht.

Afstanden

375 km

BREDA – GRONINGEN

Vereiste conditie
Atletisch 100%
 • Start in Breda vanaf 5:30 met koffie en banaan
 • 5 verzorgingsposten onderweg
 • Feestelijk finish & maaltijd in Groningen
 • GPX bestand van de route
 • Medische- en technische assistentie
 • Inclusief shirt en sokken t.w.v. € 89,-

€ 135*

* € 60 korting indien reeds in bezit C4C shirt & sokken.

125 km

BREDA – DE BILT

Vereiste conditie
Goed 50%
 • Start in Breda vanaf 7:30 met koffie en banaan
 • 1 verzorgingspost onderweg
 • Feestelijk finish & taart in De Bilt
 • GPX bestand van de route
 • Medische- en technische assistentie
 • Inclusief shirt en sokken t.w.v. € 89,-

€ 95*

* € 60 korting indien reeds in bezit C4C shirt & sokken.

250 km

DE BILT – GRONINGEN

Vereiste conditie
Hoog 70%
 • Start in De Bilt vanaf 8:00 met koffie en banaan
 • 3 verzorgingsposten onderweg
 • Feestelijk finish & maaltijd in Groningen
 • GPX bestand van de route
 • Medische- en technische assistentie
 • Inclusief shirt en sokken t.w.v. € 89,-

€ 125*

* € 60 korting indien reeds in bezit C4C shirt & sokken.

* Ben je al in het bezit van het Climate Stripes shirt en sokken? Dan hoef je deze tijdens het inschrijfproces niet bij te bestellen en betaal je €60 minder inschrijfkosten. Zonder Cycling 4 Climate outfit kun je helaas geen gebruik maken van de eet en rust plekken.

* Ben je student of jonger dan 26 jaar? Dan krijg je 50% korting op je deelname incl. shirt en sokken. Stuur een mail naar classic@cycling4climate.nl zodat we je de kortingscode kunnen sturen! Neem een bewijs (legitimatie of studentenpas) mee bij het ophalen van je startbewijzen.

Check vooraf hier de kleding maattabel, want ruilen is alleen mogelijk als we de maat op voorraad hebben. Let op: de shirts hebben een professional fit, en zijn dus vrij strak ;-).

Starttijden

Bij het inschrijven kun je je gewenste startblok opgeven.

375 km Breda - Groningen

 • 5:30 – 5:45 uur 
 • 5:45 – 6:00 uur 
 • 6:00 – 6:15 uur 
 • 6:15 – 6:30 uur 

125 km Breda - De Bilt

 • 7:30 – 7:45 uur 
 • 7:45 – 8:00 uur 
 • 8:00 – 8:15 uur 
 • 8:15 – 8:30 uur 
 • 8:30 – 8:45 uur 
 

250 km De Bilt - Groningen

 • 8:00 – 8:15 
 • 8:15 – 8:30 
 • 8:30 – 8:45
 • 8:45 – 9:00
 • 9:00 – 9:15

Klimaatbelofte

We fietsen om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Maar aandacht is niet genoeg. We willen impact maken. 

Ook hier geldt: Samen maken we meer impact. Als deelnemer van de Climate Classic verwachten we dat ook jij een bijdrage levert om je eigen klimaat impact of die van je vrienden/familie/collega’s te verminderen. 

Iets wat jij gaat doen (naast een stukkie fietsen) om CO2 te reduceren. Denk hierbij aan een half jaar geen nooit meer vlees eten, toch eens dat gesprek met de buren dat ook hun dak van zonnepanelen kunnen worden voorzien, lid worden van een lokale energie-coöperatie, dit jaar met de trein op vakantie, bomen planten of je eigen footprint compenseren. Meer informatie over het maken van je Klimaatbelofte lees je hier.

Carbon Law

De Carbon Law: onze CO2 uitstoot moet iedere 10 jaar halveren. Dus elk jaar 10% minder. Drrrrannnn

Vervoer terug van Groningen naar De Bilt en Breda

Let op: er rijden op maandag 19 juni geen treinen op een gedeelte van het traject Groningen – Utrecht. Plan je terugreis via Leeuwarden of boek op tijd een pendelbus. Houd rekening met extra reistijd. 

Mogelijk halen familie of vrienden je op in Groningen of ga je per trein (via Leeuwarden) terug. Vanwege de werkzaamheden en de beperkte capaciteit in de treinen zetten we ook pendelbussen in voor het vervoer van je fiets en jezelf.

Pendeldienst
De pendelbus kost €40,- per persoon (inclusief fiets). Het tarief is hetzelfde voor beide eindbestemmingen (Utrecht en Breda). De pendel service is bij te boeken tijdens de inschrijving of per e-mail naar classic@cycling4climate.nl. Als een bus gevuld is, vertrekt deze.

De pendel service wordt uitgevoerd door de firma Wielerbus en is bij te boeken tijdens het inschrijftraject.

Vervoer heen van De Bilt naar startlocatie in Breda

Openbaar vervoer op maandagochtend naar de start is een uitdaging omdat fietsen op dit tijdstip niet in de trein zijn toegestaan. Daarom bieden we ook een pendeldienst van De Bilt naar de startlocatie in Breda. Aanwezig: 6:30, vertrek om 7:00 uur. Boek je start tijdslot dus minimaal vanaf 8:15 zodat je nog tijd hebt in Breda je kleding op te halen. Kosten bedragen €25,- per persoon.

Kom je met de auto naar Breda, parkeer dan op P2 van het Waterschap Brabantse Delta Breda. Klik hier om deze locatie in Google Maps te openen. Als alternatief kan je ook parkeren aan de Burgemeester Kerstenslaan. Dat adres vind je HIER.

Climate Stripes Shirt & Sokken

Klimaatverandering is een abstract begrip. De Climate Stripes, waarin de gemiddelde temperatuur van de afgelopen 150 jaar visueel is weergegeven, maakt het in 1 klap duidelijk: De laatste 20 jaar waren de warmste ooit gemeten.

Tijdens de Classic fietsen we daarom allemaal in Climate Stripes shirts en sokken. Het shirt is je bewijs van deelname, en zonder shirt heb je helaas geen toegang tot de verzorgingsposten. Heb je nog geen wielershirt en sokken? Bestel deze er dan tijdens het inschrijfproces los bij. Check voor je je inschrijft je maat en verdere details op de kleding-pagina. De shirts en sokken liggen klaar op de start locaties in Breda en De Bilt.

Gebruikte materialen
De shirts zijn gemaakt van minimaal 95% gerecyclede materialen en worden geproduceerd in Europa. Zo proberen we onze impact op het milieu zo minimaal mogelijk te houden.

climate stripes wielershirt heren

Achtergrond en visuals van de Climate Stripes vind je hier.

Overnachten, pastabuffet & bagage

Overnachten
De start in Breda is bij waterschap Brabantse Delta. In de omgeving zijn verschillende hotels. Bij het 5km van de start gelegen hotel Van Der Valk kun je met reserveringscode PRI-GF57995 een tweepersoons kamer boeken voor € 97,50 inclusief ontbijt, excl. toeristenbelasting (á €3,93 p.p.n.). Reserveren kan via mail naar: akool@vandervalkbreda.com
*Vergeet niet door te geven met hoeveel personen je wenst te verblijven in het hotel.

Het Mastbosch hotel is volgeboekt.

Het pastabuffet op de zondagavond, waar je je optioneel voor kunt inschrijven, is voor de logees in het Mastbosch óók in het Van der Valk Hotel.

Pastabuffet
Op zondagavond 18 juni kun je in hotel Van Der Valk Breda ook gebruik maken van een pastabuffet. Deze kun je tijdens je inschrijving bijboeken, maar is ook later nog los bij te boeken (tot uiterlijk 1 week voor de tocht) via je dashboard in Atleta. Je hoeft hiervoor niet per se in het hotel te overnachten.

Bagage
Je bagage (bij voorkeur natuurlijk zo min mogelijk), kun je bij de start bij het waterschap afgeven. We brengen het voor je naar de finish. Zorg ervoor dat je naam en telefoonnummer duidelijk zichtbaar is op je bagage d.m.v. een label of sticker.

Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta

De Climate Classic wordt mogelijk gemaakt door

unive logo
Logo Antea R Group - PMS308

Ervaringen van vorig jaar

Stay tuned!

Op de hoogte blijven?  Volg Cycling 4 Climate op Facebook, Cycling4Climate op Instagram of ClimateClassic op Twitter voor de laatste updates!