Meteen naar de inhoud

Kleding

De Climate Stripes, waarin de gemiddelde temperatuur van de afgelopen 150 jaar visueel is weergegeven, maakt het in 1 klap duidelijk: De laatste 20 jaar waren de warmste ooit gemeten. Omdat we samen deze boodschap willen afgeven fietsen we tijdens de Climate Classic allemaal in het Climate Stripes wielershirt. Het shirt is grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen. 

De kledingset (shirt + sokken) zijn tijdens het inschrijfproces bij te boeken voor € 60 pp. Het shirt is je bewijs van deelname, zonder shirt heb je geen toegang tot de verzorgingsposten. De kleding ligt voor je klaar bij de startlocatie in De Bilt of Breda. In Breda kun je deze ook de avond van tevoren al afhalen bij hotel Princeville (Van der Valk) tussen 17:00 – 18:00 uur.  

Heb je je kleding liever al eerder in huis? Dan kun je deze vrijdag 16 juni tussen 9:00u en 17:00u ophalen op onderstaand adres:
Central Events
Europalaan 2
3526 KS Utrecht

Bedrijfteams krijgen hun tenues twee weken voor de tocht toegestuurd, in afstemming met de hoofdboeker.

Climate Stripes Shirt

Het Climate Stripes wielershirt wordt gemaakt door Velor, een jong duurzaam bedrijf dat als missie heeft de fietskleding industrie te verduurzamen. En dat willen wij ook!

In het kort

✔️  95% recycled materiaal, waaronder de ritsen
✔️  Ademend materiaal in de body
✔️  Elastisch materiaal in de mouwen voor optimale fit
✔️  Netjes aansluitend, met rode hals
✔️  Drie achterzakjes, plus een klein zakje met rits voor je sleutels

Het shirt met korte mouwen uit de Pure-lijn is gemaakt van hoogwaardige, innovatieve Italiaanse stoffen. Deze zijn gemaakt van 95% gerecycled materiaal. Hierdoor heeft het materiaal 50% lagere ecologische voetafdruk in vergelijking met andere shirtjes. De stof is zeer comfortabel, goed ademend, en heeft een uitstekende pasvorm. 

Er is ook aan praktische zaken gedacht: op de rug vind je drie gewone zakjes, plus een extra zakje met een ritssluiting om je waardevolle spullen te beschermen. 

Daarnaast zorgen ritsbeschermers -zogenaamde zipperpockets- ervoor dat de ritsen je huid niet irriteren. En weet je wat het mooie is aan de ritsen? Ook deze zijn gemaakt van gerecyclede materialen!

De stoffen zijn gecertificeerd volgens de GRS-standaard, BLUESIGN®-, OEKO-TEX®- en ISO 14001-normen, wat een duurzame productie en volledige traceerbaarheid in de hele waardeketen garandeert.

Velor is een Nederlands fietskledingmerk van de broers Florian en Mickaël Jardin, Peter Roozemond, en voormalig prof-wielrenner Tom Leezer. Velor heeft als missie de fiets- kledingindustrie te veranderen door echt duurzame fietskleding te ontwikkelen.

climate stripes wielershirt heren
climate stripes wielershirt dames

Maattabel wielerkleding

Climate Stripes Sokken

MAATVOERING
Beschikbaar in de maten:

S:    35 – 37 
M:   38 – 40 
L:    41 – 43 
XL:  44- 46

Climate Stripes Fietsbroek

De wielerbroek uit de Pure-lijn is gemaakt van hoogwaardige, innovatieve Italiaanse stoffen. De broek en bretels bestaan voor 92% uit post-consumer gerecycled materiaal. De stoffen zijn elastisch en ademend. Alles om ervoor te zorgen dat je een fijne en comfortabele rit hebt; althans vanuit een kledingperspectief, want steile bergen kunnen we niet plat maken!

Er is gekozen voor een zeem uit het topsegment zodat deze zelfs op zeer lange ritten comfortabel blijft. Deze is helaas nog niet gemaakt van gerecycled materiaal. Het lukte Velor namelijk nog niet om een top zeem te maken van gerecyclede stoffen.

Uiteraard wordt er in de fietsbroek een andere zeem gebruikt voor dames en heren, maar de maatvoering is wel hetzelfde. Bekijk hieronder de maattabel.