Locaties en vervoer

Adresgegevens

Breda : Waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda
Den Bosch: Engelerpark 2, 10 ‘s-Hertogenbosch
De Bilt: KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt
(let op: Parkeren bij het KNMI is niet mogelijk. Parkeren kan bij: P+R Utrecht Science Park, Universiteitsweg, 3584 CT Utrecht)
Ermelo: Beach Telstar Palmbosweg 36, 3853 LB Ermelo
Zwolle: Unive Hoofdkantoor, Hanzeplein 1, Zwolle
Appelscha: Buitencentrum Drents-Friese Wold,
Terwisscha 6A, 8426 SJ Appelscha
Groningen: Waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1, Groningen

Stop Amersfoort 40 km route:
Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort, Miereveldstraat 72, 3817 RP Amersfoort
Stop Amersfoort 90 km route: Tuinpark Laakzijde, Achterhoekerweg 21, 3826 NA Amersfoort

Houd voor locatie De Bilt en Ermelo rekening met betaald parkeren voor auto’s. Bij de finishlocatie in Groningen kun je gratis parkeren op de P+R Kardinge.

Parkeren

Kom uiteraard zoveel mogelijk met de fiets. Kom je met de auto? Dan geldt de volgende informatie.

Breda

Parkeren bij het waterschap is niet mogelijk. Je kunt parkeren op een van de volgende plekken:

  • Parkeerplaats Mastbos bij Hotel Mastbosch (1 km van de start) – Google Maps
  • Beperkt aantal plaatsen op de parkeerplaats van de ijsbaan naast het waterschap (Bouvignelaan 3) – Google Maps
  • Het sportcomplex aan de Reeptiend (2 km van de start) – Google Maps


De Bilt
Bij het KNMI is absoluut geen enkele parkeerplaats beschikbaar. Parkeren kan uitsluitend in de P&R Utrecht Science Park, kruising Universiteitsweg, afrit 28 Utrecht Science Park. (2 km van de start). Let op: inrijhoogte 2 meter en 10 cm (dit ivm fietsen op het dak en bestelbussen). Een dagkaart kost € 6,-. Google Maps

Overnachten en pastabuffet 20 juni

Overnachten in Breda

De start in Breda is bij waterschap Brabantse Delta. In de omgeving zijn verschillende hotels, waaronder Hotel Mastbos en het Van der Valk hotel Princeville. Van der Valk houdt dit jaar geen kamers voor ons vrij, dus wees er op tijd bij.

Ontbijt
De hotels serveren dit jaar geen vroeg ontbijtbuffet. Vraag daarom naar een ontbijtpakket. Let op: deze is niet standaard plantaardig, vraag hier expliciet naar. De eerste stap naar een duurzaam dieet is dan al gezet!

Pastabuffet donderdag 20 juni in Breda
Speciaal voor mensen die overnachten in Breda organiseren we tussen 18:00 en 20:00 uur een (plantaardig) pastabuffet bij Waterschap Brabantse Delta. Kosten: € 32,50 inclusief 1 drankje. Om 19:00 uur is er een openingswoord van de organisatie. Ook is er al de mogelijk om je kleding af te halen.

Het pastabuffet is tot vrijdag 14 juni 15:30 bij te boeken door een mail te sturen aan [email protected].
Waterschap Brabantse Delta

Bagage

Bagagevervoer start -> finish

Je bagage (bij voorkeur natuurlijk zo min mogelijk), kun je afgeven bij de start in Breda of De Bilt. We brengen het voor je naar de finish in De Bilt of Groningen, of houden het in De Bilt als je de 40 of 90 km routes fietst. Zorg ervoor dat je naam en telefoonnummer duidelijk zichtbaar is op je bagage d.m.v. een label of sticker. 

Vervoer en pendeldienst

Naar de start

Breda
Starten in Breda kan dit jaar tot 10:30 uur, zodat je vanuit veel plaatsen na de spits (9:00 uur) met de fiets per trein naar de startlocatie kunt reizen. Vanaf station Breda is het zo’n 6 km fietsen naar de start.

Kom je met de auto naar Breda, parkeer dan op P2 van het Waterschap Brabantse Delta Breda (klik voor Google Maps). Als alternatief kan je ook parkeren aan de Burgemeester Kerstenslaan (Google Maps).

De Bilt
Starten in De Bilt kan dit jaar tot 10:00 uur, zodat je vanuit veel plaatsen na de spits (9:00 uur) naar de start in De Bilt per trein kunt reizen. Vanaf Utrecht CS is het 5 km fietsen naar de start.

Kom je met de auto naar De Bilt, parkeer dan bij: P+R Utrecht Science Park, Universiteitsweg, 3584 CT Utrecht. Vanaf daar is het zo’n 2 km naar de start.

Van de finish terug naar start

Groningen -> De Bilt / Breda
Vanuit duurzaam oogpunt en beperkte capaciteit van onze pendelbussen adviseren we met de trein terug te reizen of te overnachten in Groningen. Het is vanaf de finish 5 km fietsen naar Groningen CS.

Alternatief kun je gebruik maken van pendelbussen die jou en je fiets terugbrengen naar Utrecht en Breda. Dit is bij te boeken voor €42,50 incl 9% BTW tijdens je inschrijving of nadien door een mail te sturen naar [email protected]. Let op: Er is momenteel een wachtlijst voor deze pendelbus.

De bussen gaan tussen 19.00 en 22.30 uur rijden en zullen vertrekken zodra een bus vol is. De eerste bus die vertrekt zal alleen naar Utrecht rijden en alle bussen daarna gaan via Utrecht naar Breda.

De Bilt -> Breda
Vanaf de finish naar Breda kan per trein via Utrecht Centraal. Vanaf De Bilt is het 5 km fietsen naar Utrecht CS.

We zullen GPX routes beschikbaar stellen voor de pendelritjes van de start- en finishlocaties naar de betreffende treinstations.