Programma De Bilt

Dit jaar vieren we vijf jaar Cycling 4 Climate met een extra sfeervol programma in De Bilt, waar de deelnemers van de 10, 40, 90 en 125 km fietstochten en de Klimaat Marathon zullen finishen. Van 11:00 tot 17:00 kun je op het KNMI terrein, waar je kunt genieten van de muziek van Florian Wolff, je laten inspireren door de prachtige kunstwerken die, mogelijk gemaakt door studenten van de HKU, tentoongesteld worden.

Ontdek op de duurzame markt hoe je zelf een positieve impact kunt maken en doe inspiratie op voor jouw klimaatbelofte met initiatieven op het gebied van duurzame kleding, plantaardige voeding, woningverduurzaming en andere milieubewegingen. Rond 14:00 zal het sponsorbedrag bekend worden gemaakt dat is opgehaald voor Wetlands International.

Collega’s, vrienden, familie en fans zijn van harte welkom, dus nodig ze gerust uit om je aan te moedigen en samen deze dag te beleven!

Muziek van Florian Wolff

Florian Wolff staat bekend om zijn inzet voor klimaatrechtvaardigheid. Sinds de release van zijn eerste album, verpakt in een duurzaam geproduceerde cd-hoes, is hij een uitgesproken pleitbezorger voor een groenere, veiligere en meer rechtvaardige planeet. Met zijn gitaar en warme stem brengt hij mensen bij klimaatprotesten in beweging en laat hen luidkeels een duidelijke boodschap voor een betere wereld zingen. Bij zijn optredens fietst het publiek op de Green Machine de elektriciteit bij elkaar voor zijn apparatuur, en zelfs zijn website draait op groene stroom.

HKU

Dit jaar zijn 6 studenten van de Hogeschool voor de kunsten Utrecht (HKU) voor het Incubate programma aan de slag gegaan met de kunst programmering op het KNMI terrein in de Bilt. Verschillende werken zullen tentoon gesteld worden op het terrein:

  • Beeldende kunst van Coen van Haaften, de schouders van een klimaat ritueel
  • Wielerpoëzie van Veronique Rap, Pak je ook de fiets?
  • Praatplaat speciaal voor Cycling4Climate geïllustreerd door van Kristel van der Zwaag
  • Klimaatbelofte boom: maak je klimaatbelofte werkelijk en geef hem terug aan de natuur!

Duurzame markt

Ontdek hoe je zelf een positieve impact kunt maken en doe inspiratie op voor jouw klimaatbelofte met initiatieven op het gebied van duurzame kleding, plantaardige voeding en woningverduurzaming.

Klimaatsimulator

Ben je nieuwsgierig naar de beste manieren om de klimaatcrisis aan te pakken? Bomen planten, gebouwen isoleren of een belasting op fossiele brandstoffen? Ontdek het zelf met de En-ROADS klimaatsimulator, gebaseerd op wetenschap en gericht op actie.

Marathon-R

Marathon-R produceert duurzame hardloopkleding van Hollandse bodem. Zo ook het Running4Climate shirt.

Darel Education

Darel Education geeft Energietransitie Masterclasses. Bekijk ook de elektrische 4-wheel drive waarmee collega Marjon komend schooljaar door Afrika reist om ook daar energie -en klimaatlessen te geven.

 

KlimaatCasino

Hoeveel weet jij over het klimaat? Neem plaats aan tafel bij een klimaatcroupier en klimaatwetenschapper en beantwoord quizvragen over klimaatverandering. Als speler kun je fiches inzetten om aan te geven hoe zeker je van je antwoord bent. Game face on!

Politie Nederland

Een duurzame samenleving is een veilige samenleving. Wil je meer weten over wat de politie doet op het gebied van duurzaamheid en milieuveiligheid? Kom dan langs!

Velor

Velor produceert duurzame wielerkleding, waaronder het Climate Classic shirt. Ben je in het bezit van een oud wielershirt? Lever hem in bij Velor en dan maken zij er een nieuw circulair shirt van.

BrightPensioen

BrightPensioen belegt breed gespreid en duurzaam. Dat is goed voor het rendement én goed voor de wereld.

Doneer Effectief & Wetlands International

Om dit jaar nog meer impact te maken zamelen we geld in voor Wetlands International, een organisatie die zich focust op het herstellen van Wetlands. Wil je meer weten over hoe Wetlands International dit doet en waarom Wetlands zo belangrijk zijn voor het klimaat? Kom langs!

Groenpand

Is jouw klimaatbelofte het verduurzamen van jouw woning of bedrijfspand? Groenpand kan je daarbij helpen! Van energieadvies tot zonnepanelen, warmtepompen en PVT-panelen tot groendaken, laadpalen en groene stroom.

Garden Gourmet

Geniet van een plantaardig hapje uit de foodtruck van Garden Gourmet.

Proveg

Wil je meer leren over plantaardige voeding in combinatie met sport? Kom langs bij de kraam van Proveg en schrijf je in voor de Veggie Challenge!

Hogeschool Utrecht & ROM: Samen Duurzaam

Fiets zelf je eigen smoothie bij elkaar op de Blenderbike en praat mee over een gezonde en duurzame leefomgeving in regio Utrecht.