Meteen naar de inhoud

Routes

We volgen de kustlijn die op Normaal Amsterdams Peil ligt. Die kustlijn loopt globaal van Groningen naar Goes. Zonder menselijke maatregelen als dijkaanleg en pompen zou dit de kustlijn in Nederland zijn. 

We gebruiken de kustlijn als metafoor omdat het duidelijk maakt dat klimaatverandering echt impact kan hebben en dat het iedereen in Nederland zou kunnen raken. Als land waarvan een kwart van het oppervlak onder de zeespiegel (NAP) ligt, zijn we gevoelig voor overstromingen. 

Tegelijkertijd laten we met onze fietstocht zien dat we met samenwerking, snelheid en doorzettingsvermogen heel veel kunnen bereiken. Diezelfde aspecten spelen een rol om klimaatverandering aan te pakken. Alleen samen kunnen we voorkomen dat de NAP-kustlijn werkelijkheid wordt.

De route is niet uitgepijld. We vertrouwen er op dat alle deelnemers met een garmin of gpx reader uit de voeten kunnen. De exacte routes zullen een week voor de tocht bekend gemaakt worden.

Op de pauze locaties zal eenvoudige technische ondersteuning zijn: Dus zorg ervoor dat je fiets, en jij zelf, in topconditie zijn!

* informatie over zeespiegelstijging van het KNMI vind je hier.

De routes

De GPX- en TCX bestanden van de routes kun je het best zo laat mogelijk downloaden ivm mogelijke lastminute wijzigingen. Download ze niet eerder dan vrijdag 16 juni 18.00 uur. In de deelnemersinformatie zijn ook de juiste (download) linkjes opgenomen voor de routes.

Verzorgingsposten

Onderweg kun je bij verzorgingsposten Powerbar sportdrank, water en eten/snacks krijgen. Zie voor een overzicht de tabel hieronder. Op de krentebollen, mueslirepen en onbijtkoek na is alles vegan. Technische assistentie en toiletten zijn aanwezig. Een EHBO-kit is ook aanwezig.

Bekijk hieronder de openingstijden van de verzorgingsposten:

VerzorgingspostOpeningstijdenAanbod
Start Breda05:00 – 09:00Koffie/ thee
Post 1 Den Bosch07:00 – 11:30Sportdrank, krentenbollen, mueslirepen, bananen, sinaasappels
Post 2 De Bilt07:30 – 14:30Sportdrank, koffie/ thee, krentenbollen, mueslibollen, ontbijtkoek, bananen, taart
Post 3 Ermelo09:15 – 13:30Sportdrank,
Vegan lunch
Post 4 Zwolle11:00 – 17:30Sportdrank, krentenbollen, mueslibollen, ontbijtkoeken, bananen sinaasappels, zoute snacks
Post 5 Appelscha13:30 – 20:30Sportdrank, krentenbollen, mueslibollen, ontbijtkoeken, bananen sinaasappels, cola en zoute snacks
Finish Groningen16:00 – 22:00Vegan pasta

Adresgegevens
Breda : Waterschap Brabantse Delta: Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda
Den Bosch: Engelerpark 2, 10 ‘s-Hertogenbosch
De Bilt: KNMI de Bilt: Utrechtseweg 297, 3731 GA De Bilt
Ermelo: Beach Telstar Palmbosweg 36, 3853 LB Ermelo
Zwolle: Hanzeplein 1, 8017 JC Zwolle
Appelscha: Boscamping Appelscha, Oude Willem 3, 8426 SM Appelscha
Groningen: Noorderzijlvest : Stedumermaar 1, 9735 AC: Groningen