Donatie toolkit

Op deze pagina vind je 3 hulpmiddelen om jouw donatie-campagne succesvol te maken:

Tekst om te delen

Kopieer onderstaande tekst, vul het aantal kilometers en jouw persoonlijke donatie url in en deel hem in WhatsApp / Signal / Telegram / mail etc!

Beste <naam>,

Op 21 juni fiets ik mee met de Climate Classic. Een fietstocht over de route van Breda naar Groningen. Alles wat op de landkaart links van deze route ligt, ligt beneden de zeespiegel. Je kunt het zien als de toekomstige kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Ik fiets die tijdens de Climate Classic <aantal kilometers>.

Via de Classic vragen we op een sportieve manier aandacht voor klimaatverandering en voor duurzamer leven. Verder realiseren we ook concrete impact. Door geld in te zamelen voor Wetlands International. Een duurzame stichting die wereldwijd werk maakt van het herstel en behoud van watergebieden zoals rivierdelta’s, kustlijnen, veengebieden en moerassen.

Wetlands zijn cruciaal voor het klimaat en voor mensen en dieren. Hoewel ze maar 6% van het aardoppervlakte beslaan, wordt 30% van alle CO2 op aarde in deze gebieden opgeslagen. Verder groeien en leven 40% van alle planten en dieren in wetlands. Wetlands beschermen ons tegen stormen, overstromingen en droogte. Wereldwijd zijn 1 miljard mensen direct afhankelijk van wetlands voor hun eten, water en inkomen.

Helaas is sinds 1900 zo’n 70% van de wetlands ernstig aangetast. Daardoor komt opgeslagen CO2 juist weer vrij. Dat geeft jaarlijks net zoveel uitstoot als de scheepvaart en de luchtvaart bij elkaar.

Het werk van Wetlands International is dus extreem belangrijk. Wil jij hen en mij steunen? Via de link naar mijn donatiepagina kun je eenvoudig doneren.

<donatie url>

Met dank en duurzame groet!

<Naam>

Video's

Korte video (1:09 min)

Link naar deze video:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NGmYskKWE6Q

Tip: upload de video als los bestand op je eigen social media kanaal. Je kunt de video hier downloaden.

Volledige video (5:23 min)

Link naar deze video:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yqR11fw10Wo

Vragen over deze toolkit of tips? Deel ze via [email protected].