Veelgestelde vragen

Inschrijving, ticket en kleding

Ik heb geen bevestiging van mijn inschrijving ontvangen, sta ik wel ingeschreven?

Het komt wel eens voor dat een deelnemer na inschrijving geen bevestiging krijgt, maar wel gewoon ingeschreven is. Stuur even een mailtje naar [email protected] zodat wij het voor je kunnen checken. Indien je ingeschreven staat, zorgen wij ervoor dat je alsnog het e-ticket ontvangt op het door jou opgegeven mailadres.

Je kunt je uiterlijk t/m donderdag 13 juni inschrijven voor deze zomer variant van de Tocht der Tochten. Maar let op: Vol is vol…

Dat kan! Dit doe je via je persoonlijke dashboard: https://atleta.cc/p/cL10/login. Als je bent ingelogd, klik je op je registratie en vervolgens klik je je ticket aan. Klik nu op ‘Gegevens’ en kies vervolgens voor ‘Ticket omruilen’. Je ontvangt nu een persoonlijke kortingscode ter waarde van het eerder gekochte ticket. Hiermee kan je een nieuw ticket naar keuze aanschaffen. Moet je bijbetalen? Dan kom je vanzelf bij een betaalscherm uit. Valt de prijs lager uit, dan hoef je vanzelfsprekend niets te betalen.

Leuk! Stuur ons een mail ([email protected]) of bel tijdens kantooruren met 030-8774491 en we gaan het voor je regelen.

Kies tijdens de inschrijving voor hetzelfde tijdslot en dan komt het vast goed! Mits jullie elkaar niet uit het oog verliezen tijdens de tocht natuurlijk.
Natuurlijk kun je de tocht ook met zijn tweeën fietsen (elk de helft): 180 kilometer is immers ook een mooi eind. Als je dan een elektrische auto deelt, heb je je vervoer en bagage probleem ook opgelost! In verband met eten en shirt en sokken dien je je wel allebei in te schrijven.

Weet je het echt zeker? De Climate Classic is a ‘life changing event’, dus ik zou er nog een nachtje over slapen. Mocht je toch echt vastbesloten zijn dat het dit jaar niet lukt… dan vinden we dat natuurlijk erg jammer.

Bij annulering tot 10 dagen voor het evenement (tot 11 juni 2024) bedragen de annuleringskosten het bedrag van de door jou aangeschafte wielerkleding plus verzendkosten. Dit dekt onze kosten voor het shirt en de sokken (ivm voorbestellen), verzend- en administratiekosten. Indien je een plaatsvervanger weet te vinden zijn er geen annuleringskosten verschuldigd. Let wel: het wielershirt kan niet meer qua maat worden geruild bij een plaatsvervanger. 

Vanaf 10 dagen (11 juni 2024) bedragen de annuleringskosten 100%. In alle gevallen sturen we je bijbestelde merchandise per post toe.

Zoek in je mailbox naar een mail van [email protected]. Kun je de mail niet vinden? Stuur dan een mailtje met jouw NAW gegevens naar [email protected]. Wij zoeken de tickets voor je op en sturen ze opnieuw naar het door jouw opgegeven mailadres.

Natuurlijk niet. Klimaatverandering is van ons allemaal, dus iedereen kan meefietsen. Kinderen (tot 18 jaar) dienen altijd onder begeleiding te fietsen van een volwassene (18+).

De begeleiding van de basisscholen route zal in afstemming plaatsvinden met de deelnemende basisscholen.

De kleding ligt voor je klaar bij de startlocatie. Wil je deze al eerder ophalen? Dat kan in Utrecht op woensdag 19 juni tussen 12.00 en 18.30 uur bij Central Events op Europlaan 2. In Breda kan dit op donderdag 20 juni tussen 18.00 en 20.00 uur bij het Waterschap Brabantse Delta aan de Bouvignelaan 5.

Je kunt ook voor anderen kleding ophalen bij vertoon van startbewijs.

Bedrijventeams die hun inschrijving uiterlijk 21 mei compleet maken, ontvangen hun kleding twee weken voor de tocht per post.

Je bent een topper! We willen natuurlijk geen verspilling of onnodige extra shirts in de kast. Je hoeft in dit geval het shirt niet mee te bestellen bij je inschrijving en betaalt € 50 minder inschrijfkosten.

De Climate Stripes maken in één oogopslag de noodzaak van meer klimaatactie duidelijk. We willen samen de boodschap uitdragen en gesprekken op gang brengen met de Climate Stripes, ook na de Climate Classic.

Daarnaast werken we niet met (plastic) startbewijzen, het shirt is je toegangsbewijs. Deelnemers die het shirt al hebben hoeven dit niet opnieuw te kopen. Het shirt is gemaakt in Portugal van gerecyclede PET flessen. Door de premium kwaliteit gaat deze lang mee.

We werken voor de productie samen met Velor, een innovatieve start-up die van oude PET flessen in Portugal nieuwe shirts maakt. Zij gaan veel verder dan het gemiddelde duurzame shirt en kijken naar de hele keten. Ze hebben als doel de wielerkleding productie circulair te maken, waarbij je alleen betaalt voor het gebruik van je shirt. Velor zamelt oude shirts in waar nieuwe van gemaakt worden. Bij de Climate Classic hebben we ook een inzamelpunten voor oude wielershirts. We steunen Velor graag in hun missie.

Lees hier meer over het verhaal en de materialen van onze kleding. 

Vervoer, bagage en voeding

Hoe zit het met mijn bagage?

Bij de start in Breda en in De Bilt kun je je bagage aan ons afgeven. Wij zullen je bagage voorzien van een duidelijke tag. Je kunt je bagage vervolgens weer bij de finish afhalen.

Tijdens de tocht kun je niet bij de bagage die je aan ons hebt meegegeven. Zorg er dus voor dat je alles wat je onderweg nodig hebt bij je hebt.

Mocht je onverhoopt de finish niet halen en je bagage niet af kunnen halen, dan nemen wij deze mee terug naar Utrecht en kun je die de week na de Climate Classic ophalen bij Central Events: Europalaan 2 in Utrecht.

Er zijn voldoende eet en drink gelegenheden, maar een extra reepje/banaan of gelletje is natuurlijk handig om bij je te hebben. We hebben geen tijd voor een hongerklop!

Waarschijnlijk niet, dus neem voor de zekerheid een battery-pack en oplaadsnoertje mee!

Genoeg! Om de ± 60 km zijn er pauzeplekken om op te laden. In Breda starten we met een banaan & koffie. Zorg voor wat repen voor het stuk richting De Bilt. In Den Bosch is er een rustpunt waar ook eten is. In De Bilt begint het feest, je bent er dan immers bijna ;-). Bij Telstar Beach club in Harderwijk is de lunch: allemaal vegan natuurlijk.

Tussen de lunch en de finish voorzien we je in Zwolle van (sport)water en een snack. Dit alles zodat je fris in Groningen aankomt voor de pastaparty! All vegan en als dit niet kan, dan in ieder geval vegetarisch.

Mocht je speciale allergie/dieetwensen hebben, geef deze dat tijdens je inschrijving door.

Wacht geen moment, maar ga direct naar www.rijne-energie.nl en word lid van de leukste en grootste energie coöperatie van midden Nederland. Samen Gaan We Het Maken!

De route wordt, op de 40 km recreatieve tocht na, niet uitgepijld. We vertrouwen erop dat alle deelnemers met een garmin of andere fietsnavigatie uit de voeten kunnen. De voorlopige routes vind je hier.

De definitieve routes sturen we een paar dagen voor de tocht nog toe en komen dan op de website te staan. Op de pauze locaties zal eenvoudige technische ondersteuning zijn. Zorg er dus voor dat je fiets, en jij zelf, in topconditie zijn!

Afhankelijk van de afstand die je fietst, eindigt de route in De Bilt of in Groningen.
Finish De Bilt: KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt.
Finish Groningen: Waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1, Groningen.

Let op: Parkeren bij het KNMI is niet mogelijk. Parkeren kan bij: P+R Utrecht Science Park, Universiteitsweg, 3584 CT Utrecht.

Vanuit duurzaam oogpunt en beperkte capaciteit van onze pendelbussen adviseren we met de trein terug te reizen of te overnachten in Groningen. Het is vanaf de finish 5 km fietsen naar Groningen CS.

Alternatief kun je gebruik maken van pendelbussen die jou en je fiets terugbrengen naar Utrecht en Breda. Dit is bij te boeken voor €42,50 incl 9% BTW tijdens je inschrijving of nadien door een mail te sturen naar [email protected]. Let op: Er is momenteel een wachtlijst voor deze pendelbus.

De bussen gaan tussen 19.00 en 22.30 uur rijden en zullen vertrekken zodra een bus vol is. De eerste bus die vertrekt zal alleen naar Utrecht rijden en alle bussen daarna gaan via Utrecht naar Breda.

Per trein
Starten in Breda kan dit jaar tot 10:30, zodat je vanuit veel plaatsen na de spits (9:00 uur) met de fiets per trein naar de startlocatie kunt reizen. We zullen een GPX route van station Breda naar de start beschikbaar stellen.

Per auto
Kom je met de auto naar Breda, parkeer dan op P2 van het Waterschap Brabantse Delta Breda (klik voor Google Maps). Als alternatief kan je ook parkeren aan de Burgemeester Kerstenslaan (Google Maps).

Vanaf de finish naar Breda kan per trein via Utrecht Centraal. Vanaf De Bilt is het 5 km fietsen naar Utrecht CS.

We zullen een GPX route van de finish naar Utrecht CS beschikbaar stellen.

Donatie platform

Waar kan ik mijn persoonlijke donatiepagina vinden?

Nadat je inschrijving compleet is in Atleta, ontvang je binnen een week een mail met link naar jouw persoonlijke donatiepagina. Deze is dan te vinden op het donatieplatform: https://campagnes.doneereffectief.nl/climate-classic-2024

Kun je hier niet op wachten? Stuur dan even een mailtje naar [email protected], dan kunnen zij de pagina versneld handmatig aanmaken.

Fiets je mee in een bedrijfsteam? Het is belangrijk dat de inschrijving in Atleta is gedaan en alle tickets zijn geclaimd door jullie teamleden. Pas dan kunnen wij de persoonlijke donatiepagina’s aanmaken voor jou en je teamleden.

Heb je een individuele inschrijving gedaan en heb je na 2 weken nog geen link ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar [email protected].

 1. Ga naar mijn.doneereffectief.nl
 2. Voer daar je mailadres in om via de mail een toegangscode te krijgen
 3. Voer de ontvangen code in om in jouw persoonlijke campagne-omgeving te komen
 4. Klik op de knop ‘Bewerken’ om de volgende zaken aan te passen:
  • doelbedrag instellen (hoeveel wil je ophalen)
  • profielfoto veranderen
  • extra foto veranderen (verschijnt onder jouw tekst)
  • titel/kop van jouw pagina aanpassen
  • jouw persoonlijke campagnetekst invullen
 5. Klik na de aanpassingen op ‘Opslaan’ en klaar is Kees

 

Ook teampagina’s kunnen op deze manier worden gepersonaliseerd. Regel binnen jouw team wie dit gaat doen. Mocht je vragen hebben over het personaliseren dan kun je deze stellen via [email protected].

Stuur even een mailtje naar [email protected], dan kunnen zij de teamnaam aanpassen en/of je indelen in het juiste team.